Shadow twins

 

              Shadow Twins

                          (Shadow tweelingen)

 

Shadow kwam terug van een diepe meditatie, hij hoorde het geluid om hem heen, de trams, auto’s , de eerste mensen waren al op straat om naar hun werk te gaan. In de vroege morgen kan het behoorlijk koud worden in een bootje op de Amsterdamse grachten. Het was maar goed dat Shadow een ademhaling techniek had geleerd van de Yogi’s, die kwam nu goed van pas! dacht Shadow. Zo kon hij zichzelf warm houden, maar daar zat hij nu niet mee in zijn hoofd. hij realiseerde zich dat hij eigenlijk nog veel te doen had in Amsterdam. Maar waar zal ik of kan ik beginnen! zei hij tegen zichzelf.  Het korstte dag van het jaar is voorbij en de dagen worden met de dag langer.  Kerstmis is net voorbij en het jaar komt tot een eind, en de mensen zijn dan ook in een feest stemming en vrolijk. Shadow opende de deuren van zijn boot en kwam naar buiten, net als een leeuw uit zijn hol. Op het dek van zijn bootje begon zich uit te rekken zijn lichaam voelde stijf aan en zijn spieren zaten vast. De Ki-trainingen die hij van zijn Sensei had geleerd,  waren voor Shadow een basis in zulke situaties. Als Shadow weinig tijd had voor zijn eigen Martial Arts trainingen , dan kon hij altijd en eigenlijk overal zijn Ki-trainen. Shadow erg sterk geworden door de Ki-trainingen en zijn lichaam hard als steen. Sensei Muramatsu is een Japanse Karate meester en heeft zijn leven gewijd aan Bushido en Ki. De Ki is volgens hem de universele energie die zowel in ons en die overal om ons heen is, in al zijn vormen en leven geeft. Als iemand in verbinding kan komen met deze bron van energie in staat is om het te voelen, dan zou men er ook gebruik van kunnen maken. Men kan zo een groot Ki ontwikkelen in zichzelf wat hem extra krachtig zal maken, zal genezen en extra energie geven. De liefde is de sleutel tot deze bron! zei Sensei Muramatsu altijd. Die woorden waren Shadow altijd bij gebleven. Hij wou vandaag dan ook langs gaan bij “Uchi Komi” de Dojo van Sensei Muramatsu, hem respect brengen en groeten.

 

 

Hij zag in Kriss iemand die hij eigenlijk nooit zou willen ontmoeten, iemand die je niet tegenover je wilt hebben in een gevecht. Kriss is een Martial Arts instructeur en geeft al zijn hele leven Martial Arts lessen. Zijn kennis van Martial Arts was erg groot en hij zelf was een echte Martial Artist. Toen Shadow en Kriss elkaar dan ook aankeken wisten ze “het” beiden al.

 

Ze hadden deze gevecht al eerder geleverd, al meerdere malen in verschillende levens. dit gevecht is al de gang voor al meer dan 1000 jaren. Is het dan niet tijd om het te beëindigen en elkaar te accepteren. Na al die keren kunnen we dan geen vrede sluiten en van elkaar houden. hoe kon hij nee zeggen en niet van hem houden, het was zijn Shadow Tweeling.

 

Wat ik ben veel sneller dan iedereen! riep Shadow. Ik ben zelfs sneller dan mijn eigen schaduw, ik ben  Shadow!  en en zelfs Lucky Luke is niet sneller dan mij. Waar heb je het allemaal over! zei Sensei, wie is Lucky Luke? Nou! zei Shadow het was een tekenfilm die ik keek toen ik een kind was van een cowboy die sneller was dan zijn eigen schaduw. Ik ben niet zijn Schaduw ik ben sneller dan hem en zij schaduw samen zo! zei hij boos.